2008-05-07

Vit och gammal eller svart och ung?

Ska man tro media, att Barack Obama är väldigt nära att peta bort Hillary i racet mot Vita Huset, så står landet inför en intressant kamp mellan McCain och Obama.

På den ena sidan har man då en krigstörstande, torterad krigsveteran som inte verkar det minsta skärpt eller påläst, och som inte vill berätta hur hans hälsa är egentligen.
På den andra sidan en ung, oerfaren svart politiker med muslimsk bakgrund, vars mellannamn är Hussein och det faller väl inte i god jord hos de war-on-terror-indoktrinerade invånarna i USA?

Hur många vita demokrater kommer att rösta på McCain enbart för att Obama är svart? Hur många kommer bli rädda för Obamas muslimska namn och bakgrund?
Vilka ser det hemska i McCain och hans uttalande om att Irakkriget kan hålla på i 100 år? Hans okunskaper och sköra hälsa, hur många vill inte ha en halvt död, halvt senil president igen?
Kommer USA´s svarta befolkning sluta upp mangrant bakom Obama?

Jag sörjer definitivt inte om Hillary kastar in handduken snart. Hon inger mig ingenting annat än oro och är definitivt fjärrstyrd från eliten.
McCain...jo, vinner han så kommer det bli värre än under Bushregimen. Han kommer utan att tveka föra USA mot fler krig och till slut en komplett kollaps av hela landet...
Obama. Han kan prata. Han är karismatisk. Men... Han likväl som de två andra så är han styrd av eliten i skuggorna. Är då inte han t.o.m. farligare än de två? OM han sätter sig upp mot eliten, så blir det ju bara ytterligare en JFK-händelse, och vips så sitter Hillary (troligast vicepresident om Obama blir president) å styr från det ovala rummet....
McCain, vem tar han som vicepresident tro? Är det en comeback från skuggorna av Guilliani? Hjälp säger jag då. Ruggigt hemsk man det där.... Samma scenario som med Obama, fast den skröpplige McCain har en pump som slutar fungera bara. Plötsligt så sitter Guilliani som president....en mardöm.
Om Hillary utser Obama som vicepresident, så kommer hon frodas å leva tiden ut, med Bill bredvid sig. Två presidenter på en gång liksom.

Ja, vilket är bäst egentligen?
Om nu inte Bush kommer sitta längre, efter ytterligare en attack på landet...

2 kommentarer:

 1. "Politiken är ett skuggspel
  För det är ju pengarna som styr
  Storebror för dej helt fel
  Och hans ord gör dej bara yr
  Bara yr, bara yr
  Kvar har vi en lång väg att gå..."

  Kan USA reformeras politiskt? Jag är oerhört tveksam till det. USA tycks mig såsom inkarnationen av det romerska riket. Det öde som Rom fick möta, det möter även USA.

  SvaraRadera
 2. hmm..hur mycket vet vi om de verkligan orsakerna till att det romerska riket inte klarade av att administera expansionen.
  Ett tu tre fanns det någon hebreisk bankir i kulisserna som ordnade med inflation och kaos.

  Men OK - det förvånar mig att man bland alla kompetenta personer i hela USA sållat fram omöjliga typer som Clinton, Obama och McCain. Man tycker det skulle finnas bättre material. Men - politik är politik.

  ;-)

  SvaraRadera