2008-05-16

Vansinnet fortsätter...

Något som säkert kommer att debatteras på många bloggar, är den fullkomligt korkade tanken att fyrdubbla koldioxidskatten på bensin. Allt för att nå EU´s mål om sänkta koldioxidutsläpp...
Jag kan bara gissa hur detta isf kommer totalt knäcka hela Sverige. Skulle man ta ett sådant beslut, så skulle naturligtvis ALLT bli mycket dyrare.
Jordbruket är beroende av maskiner som drivs av bensin/diesel. Ökar deras kostnader, så höjer dom priserna.
Mjölkbilen förs fram med diesel, så ökar deras kostnader så tar åkaren ett högre pris från mejeriet, som i sin tur tar ut denna kostnad på att höja varans utpris.
Sen ska alla varor ut till affären, vilket medför ytterligare ökande transportkostnader som i sin tur gör ett påslag på varans pris....Detta kan självklart överföras på allt från kaffe till gipsskivor
Folk tvingas flytta från landsbygd in till städerna, vilket gör att stora delar av vårt land kommer att ha fullt med ödebyar.
Vem vill förresten sen köpa ett hus i en extrem avfolkningsbygd? Fler kommer hamna i onåd hos bankerna, som i sin tur sitter med ett värdelöst hus och de som ägde huset kommer stå med livslång skuld till fogden....

Kolla på sista raden igen. Vem står som vinnare?
Staten, igen. Skatten på bensin/diesel går direkt in till dom, och de ökade priserna ger automatiskt saftigt ökade momsintäkter.....
Å vad får vi tillbaka för alla miljarder detta kommer isf att kosta oss??
Tur att Andreas Carlgren anser att det är ett groteskt förslag: "Folk måste kunna köra bil...."

8 kommentarer:

 1. Jag litar inte på de där idioterna, snart är vi på väg dit! Alltså, avfolkning av landsbygd, dyrare transporter - dyrare mat mm. Kanske dubbla bensinskatten är att ta i vad vet jag? Men vi kommer att få betala allt detta, och få höra att vi måste tänka på miljön! Och sen när allt är avslöjat, "ja men vi gjorde det för en god sak". Och priserna kommer inte att gå ner för det? Vi blir dunderlurade, var så säkra! Jag litar inte ett dugg på makteliten, gör ni??

  SvaraRadera
 2. Den dyrare maten och transporten har vi redan. Avfolkningen har ju skett de senaste 20 åren, särskilt från bruksorter....
  Eliten vill väl ha ett snabbare tempo, det har gått för sakta helt enkelt. Det är lättare att hålla kolla på oss om vi är centrerade. Kommer att tänka på "Flykten Från New York" lite osökt sådär.
  Man kan inte lita på en person som enbart är ute efter makt. Makt korrumperar, absolut makt korrumperar absolut....

  SvaraRadera
 3. Man kan misstänka att makteliten vill "dra åt tumskruvarna" på människor i allmänhet och göra tillvaron svårare i synnerhet. Skälet antar jag är att de avsevärt vill reducera vår uppmärksamhet på vad som faktiskt sker i världen. De vill hålla människor sysselsatta med de mest elementära sakerna som; mat för dagen, tak över huvudet och skydd mot kriminalitet.

  SvaraRadera
 4. Kolla detta alla ni som undrar hur man kan rädda huset undan banken då priserna rasar...


  http://www.freedom-force.org/freedomcontent.cfm?fuseaction=
  money_banking&refpage=issues


  Debt cancellation programs.
  Mr. Griffin explains how they work and addresses the question of if they are ethical. (17 min. video)

  SvaraRadera
 5. Såg det på nyheterna igår och man kan ju undra... det var verkligen det bästa dom kunde komma på för att få ner utsläppen :p det är komiskt, och dom ska få skatte pengar av mig... ha... men sant... suck

  Bara en tanke, gratis eller väldigt billig kollektiv trafik? Vore något kanske? Då skulle det inte bli dyrare med mat och allt som du säger... men nej, vi mjölkar lite till ur slavarna...

  *** lite censur för mina svordomar. intelligensen på dessa människor är sorglig...

  SvaraRadera
 6. Joakim: Visst kan det vara så. Människan i singularis är ju sig själv närmast, och ser till att ha det bra själv innan man ser till andra och deras behov. Gör man livet svårare, dyrare och krångligare (klimathotet passar perfekt in här) så flyttar man fokus åter till att man ska skydda den privata sfären..

  Lars: Har flytt mitt hus och bor nu i en hyreslgh. Får se hur det går med försäljning, men är inte det minsta bekymrad om det skiter sig heller. Kommit förbi den gränsen. Men ska kolla in detta ändå..:)

  Henrik: Visst är det komiskt att staten ska tjäna grova pengar på att vi ska minska co2. Särskilt när man inte ger tillbaka ett skvatt. Det tycker jag är mycket märkligt, att ingen ser det uppenbara i att man ta mig fan rånar oss..
  På 20 år så har svenska folket betalat in minst 500 miljarder i miljöskatter/avgifter. Dessa 50 000 kr per svensk skulle kunna med lätthet bekosta:
  - Gratis buss/tåg för alla - Konvertera alla bensinbilar till el/metan/vätgas e.d. (ej etanol)
  - Ge alla husägare som värmer med olja/dirtektverkande el en eller två luftvärmepumpar
  Finns säkert fler åtgärder som nu skulle ge en sänkande effekt av koldioxidutsläppen. Åtgärder som vi redan betalat för...
  Läste någonstans att av 8000:- som staten dragit in via dessa skatter/avgifter så har 600:- gått tillbaka till miljö/klimatfrämjande åtgärder!

  Staten har sedan 1990 haft vetskapen och målen, men enbart tagit in pengar. Jag kan inte finna en enda åtgärd som inte även ger dom en vinst.
  Enbart detta faktum borde få folk att fatta att det är något väldigt lurt i det hela.

  SvaraRadera
 7. Man tycker att folk borde ha förståt detta vid nu men tydligen så glömmer man bort de pengarna direkt när man betalt och antar att de går till att... skära ner på sjukvården?

  Humor... humor...

  SvaraRadera
 8. Staten det är ju vi? eller? Kan makteliten styra staten så den "äger" staten. Miljarderna går ju att omfördela så att de profithungriga skor sig på staten - oss!

  SvaraRadera