2008-05-22

En förlorad generation!?

Har vi som bloggar om viktiga och riktiga saker en chans egentligen?
Att en blogg som Blondinbella ligger på första plats bland privatbloggarna med 110 000 unika besökare, visar bara på att det verkar kört...
Detta är saxat från den bloggen:
"Vilken rolig kväll det blev! Dock var det mina sista krafter som tog slut. Sängdags snart! Först besökte vi Lars Wallins ateljé som helt fantastisk. Jag tog plats i soffan och beundrade alla klänningar som hängde överallt. Snacka om att känna sig i himmelen! Hans smink var superfint men mest uppskattade jag förpackningen som man fick till. Helt otrolig och lyxig! De hade också världens godaste praliner."
Det är inte ett inlägg av den värsta sorten tyvärr...

Anser man att texter som sådana vara viktigare och mer intressant än att ta reda på vad som händer i Sverige, EU och världen så kan jag ärligt säga att jag är riktigt orolig för dagens ungdom.
Media har här lyckats med sitt uppsåt, att få ungdomen att bli dumma våp som enbart bryr sig om sig själva, sitt utseende och skiter fullständigt i att världen runt om dom är på väg att rasa samman totalt..
För jösses, läs även kommentarerna till hennes inlägg! Är sådant folk verkliga? Stackars människor, skulle inte vilja byta min hjärna mot deras tomrum för någonting...

Elitens "fördumningsplan" verkar onekligen ha gjort en hel generation att bli svamlande, blåögda och okritiska så länge man matar dom med de nyaste modenyheterna och kändisskvallret.
Frågan återstår, finns det någon räddning för dessa människor? Hoppas det, annars......

3 kommentarer:

  1. Blondinbella är tyvärr inte ensam. Det finns flera på den blogghost jag tillhör. Funderar på att byta till Googles. Jag tror i och för sig att det är ett nät av idioter som komenterar och besöker varandra och gör reklam för ditten och datten. De rekomenderar sedan varandras bloggar, men det är illa nog som det är i Sverige. Titta i skolorna, där förbereds våra barn till att inte ifrågasätta lärarnas kunskaper, inte protestera mot mobbing, inte protestera mot att inrätta sig i ledet för "Sverige i framtiden". Och så här håller det på sedan i familjelivet och framför TVn, jag är orolig för vår allas framtid.

    SvaraRadera
  2. Merparten av invånarna orkar dessvärre inte tränga in under ytan, istället blir det bara mer och mer yta. Lättsmält, glatt enkelt och klämmigt. Men, vi som har tänkt lite längre; vårt uppdrag är inte att fånga in den stora massan. Vi måste så att säga plocka russinen ur kakan, och informera de som fortfarande kan räddas ur den rosa smältdegeln. I detta arbete kommer vi själva att gå under men vi bör ändå inte misströsta. Mikael Wiehe's ord kommer för mig: "... Vi har förlorat den allra sista gnuttan hopp. Vi går till botten där vi står, men flaggan den går i topp!"

    SvaraRadera
  3. Tyvärr så är vi ju mitt uppe i värsta schlagerhysterin just nu, så de som inte torskar dit på Blondin-Bellas och hennes kollegors dåliga ursäkter till bloggar tar Charlotte Perelli med sina groteska, fnasklackerade (lös?)ögonfransar. Nu går vi in i det DUMMA, allihop! Ett, två, ett, två...

    SvaraRadera